Katarina Bulatović je vidjela snažnu Crnu Goru na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre. Naša legenda je ispričala  kako je Norveška igrala onako kako je odgovaralo ,,lavicama”, a da je odbrana bila kao sat.  

- Norvežanke su znala da ćemo da se borimo i tučemo u odbrani, ali nisu očekivale baš onakvu - dobru partiju zbog sastava u kojem smo nastupali. Ne mislim da je nešto zavisilo od njih, pitali smo se od početka. Nemetnuli ritam, odbrana je bila sjajna, kao i sa gola Ljubica Nenezić. Norvežanke se nisu snašle i igrale su onoliko koliko smo im dozvolili. Uz sve to, čudno je bilo gledati da se ne snalaze - kazala je Bulatović.

Naš tim nastupao je bez nekoliko reprezentativki, Norveškoj je nedostajala Nora Mork.

- Vidjeli smo koliko jedan igrač znači, što naravno ne umanjuje pobjedu, jer je i nama falilo nekoliko igračica. Vidjeli smo i da jedan igrač ne dobija utakmicu. Nije to bila ni Oftedal, ni Neagu...  Mi smo igrali kao tim, a tim pobjeđuje.

Prokomentarisala je poraz Rumunije od Norveške.

- Rumunke nisu mogle više zbog suđenja. Ponovila se ista priča. Norveškoj nije bio krivi dio i ne znam, poslije onakvog - sramnog suđenja, kako su mogli da izađu i kažu da će Crna Gora da namjesti rezultat. Ali, to govori o njima i njihovom strahu i o tome da, konačno, nešto ne zavisi od njih, nego od drugih. Vidjeli ste da  je Crna Gora odigrala koliko je trebalo, a da je pobjeda bila neophodna do nje bi došli. Žao mi je bilo što Rumunke nisu prošle, a tokom meča sa Norveškom vratila mi se slika finala iz Londona. Provukli se se po ko zna koji put.

Vidjela je Kaća i dobar napadački odnos.

- Konačno možemo da računamo na sve djevojke sa klupe, a da nema straha  kako će sve da izgleda. Dobili smo Kaću, Mateu, igrala su i malo krila, a sa Jecom, Tanjom, Mikom i Marinom, možemo puno na OI.

Ljubica Nenezić?

- Sjajna, kao što je bila i na posljednjoj utakmici na prvenstvu. Takva mi je ostala u očima. Pokazala je koliko je željela da napreduje, izborila se i trenutno je najstandarniji golman u reprezentaciji.

Vjeruje u još bolja izdanja nacionalnog tima.

- Nisu rekle sve, a na Olimpijskim igrama  ne treba praviti pritisak. Lično vjerujem da mogu puno zbog svega prikazanog. Dobile su djevojke veliku Norvešku, a mogu i Holandiju, Francusku... Prvi put idemo na OI sa velikom rotacijom. Sa djevojkama koje su nedostajale, imaćemo ekipu za respekt.

Crna Gora je jedina zemlja iz Regiona koja je izborila prolaz na OI.

- I to dovoljno govori o uspjehu. Zamislite - muška rukometna reprezentacija Hrvatske nije prošla! Region može da se ponosi sa našom reprezentacijom.

 

Đina je igrala u transu

 

- Iskreno, sve su, zaista, djelovale snažno. Kako su se tek borile! Glupo je bilo koga izdvojiti, ali Đina, Itana, Ema, Ljubica i Nikolina su nosile reprezentaciju. Iako mlade, pokazale su da se na njih može računati.

Konkretno, Đina je igrala u transu.

Pratite nas!

Najčitanije