Jelena Despotović smatra da je odbrana presudila u trijumfu protiv Slovenije, u posljednjem meču grupe A šampionata Evrope.

- Odbrana je presudila i činjenica da smo u meč ušle fokusirane i sa velikom energijom. Zaslužile smo dva boda iako je u drugom poluvremenu došlo do pada koncentracije i možda preranog opuštanja. To treba da nam bude nauk za ubuduće. Spremale smo se i za napad Slovenki sa sedam igračica, u nekim trenucima smo to dobro igrale, ali bilo je i padova, možda zbog toga što nemamo veliku rotaciju. Na kraju smo izvukle ono što je najvažnije, a to su dva boda i izborile prolaz u glavnu rundu. U glavnoj rundi nas očekuju vrhunske reprezentacije, idemo utakmicu po utakmicu i vjerujem da imamo što da pokažemo i u drugoj fazi.

,,Lavice” će u grupi 1 igrati sa Švedskom, Rusijom i Španijom.

- Na kraju se isplatio sav trud i igra koju smo pružile u duelu protiv Francuske, te u prvom poluvremenu meča protiv Danske. Ponosna sam na djevojke, nije bilo lako igrati protiv Slovenije koja je došla u nikad jačem sastavu. Na početku smo igrale dobro i napravile značajnu razliku, desio se pad u finišu, možda i ranije opuštanje, ali smo zasluženo slavile i idemo u narednu rundu. Golmanka Slovenije je dobro otvorila meč, ali nije bilo stresa, samo smo nastavile da igramo našu igru i da budemo perfektne u odbrani u prvom poluvremenu. Presrećna sam zbog plasmana u glavnu rundu jer ćemo imati još tri meča, što nam je i najvažnije da se uigramo i spremimo za ono što nam je prioritet, a to su olimpijske kvalifikacije u martu naredne godine. Svi znamo sa kakvim reprezentacijama igramo, ali vjerujem u ovaj tim i znam da ćemo pružiti maksimum. Vidjećemo za što će to biti dovoljno - kazala je Đurđina Jauković.

 

Pratite nas!