Rukometaši Crne Gore počeli su pripreme za prvo Evropsko prvenstvo sa 24 selekcije i prvo koje će se igrati u tri zemlje: Švedskoj, Norveškoj i Austriji.

„Lavovi“ su se okupili tokom EHF nedjelje, koja će im biti prva faza spremanja za obračune sa Hrvatskom, Srbijom i Bjelorusijom od 9. do 13. januara u Gracu.

Kada se okupe krajem decembra, Zoran Roganović i njegovi izabranici neće imati vremena za ozbiljniji rad, zato je ova sedmica prava šansa za uigravanje.

I imaće pravog rivala, jer će u petak u Tivtu (19 časova) i subotu na Cetinju (17) igrati sa BiH, koja će „glumiti“ Hrvatsku i Srbiju.

- Siguran sam da ćemo uživati, ali i posvetiti se ozbiljnom radu. Kratak period probaćemo da iskoristimo najviše što možemo. Krivo mi je što zbog povreda sa nama nijesu naš najbolji strijelac, Miloš Vujović i jedan od najboljih mladih bekova Evrope, Branko Vujović - kazao je Roganović na konferenciji za novinare.

Miloš Vujović ima problema sa petom još od junskog meča sa Farskim ostrvima, a njegov prezimenjak Branko je iskrenuo skočni zglob.

- Volio bih da u decembru, na novom okupljanju, svi budu zdravi. To mi je najbitnije - naglasio je Roganović, koji je sa sobom doveo kondicionog trenera iz Švedske, koji će igračima dati uputstva šta da rade do početka priprema za EHF Euro.

Golman Nebojša Simić kazao je da se raduje okupljanju, pripremama i mečevima sa BIH, navodeći da će ti dueli biti generalna proba za EP.

- Šampionat počinje ranije nego prethodnih godina, a neke lige igraju se do kraja decembra. Posljednju utakmicu igram 29. decembra i tek dan kasnije ću se priključiti pripremama. Mečevi sa BIH biće generalna proba, a pripreme period gdje ćemo imati vremena da popravimo neke stvari i uigramo se - istakao je Simić.

Pivot Nemanja Grbović podsjetio da je reprezentacija poslije skoro četiri mjeseca ponovo na okupu.

- Dobro će nam doći pripreme, da se još bolje uigramo. Neće biti mnogo vremena kasnije, jer svi imamo obaveze u klubovima do kraja decembra. Drago mi je što smo ponovo na okupu i radujem se pripremama - kazao je Grbović.

Za pripreme i duele sa BIH Roganović računa na 20 igrača.

Na spisku su: Nebojša Simić, Mile Mijušković, Jagoš Braunović, Aleksandar Bakić, Mirko Majić, Stevan Vujović, Vasko Ševaljević, Vasilije Kaluđerović, Miloš Božović, Božo Anđelić, Vladan Lipovina, Stefan Čavor, Igor Radojević, Risto Vujačić, Mirko Radović, Marko Lasica, Nemanja Grbović, Nebojša Simović, Branko Kankaraš i Bogdan Petričević.

Osim njih, za EP će konkurisati još samo Miloš i Branko Vujović, što znači da od povratka Vuka Borozana nema ništa.

Pratite nas!

Najčitanije

  • Nedjeljno

  • Mjesečno

  • Sve