Pet dana prije početka Evropskog prvenstva palo je u vodu sve što je Miloš Vujović radio mjesecima unazad.

Sjajno lijevo krilo i prvi strijelac Crne Gore u kvalifikacijama je na prijateljskoj utakmici sa Slovenijom obnovio povredu pete, koja ga je mučila od meča sa Farskim Ostrvima u junu.

Zbog toga nije mogao da bude sa „lavovima“ u Austriji, a jasno je da bi sa njim šanse za plasman u drugi krug bile znatno veće.

Na detaljnim pregledima mu je utvrđena upala plantarne fascije, tj. povreda dijela tetive koja se nalazi na peti.

Jedina terapija koja pomaže kod ovakvih stanja je strogo mirovanje, pa je 26-godišnji Cetinjanin neplanirano dobio duži odmor.

- Odlučio sam da se liječim u Crnoj Gori. Svaka dva dana idem kod fizioterapeuta reprezentacije Andrije Damjanovića, koji mi je izašao u susret i uključio je sve moguće terapije u „Spa medici“. I Rukometni savez mi pomaže u liječenju. Ta povreda ne zahtijeva neke preteške načine oporavka, već samo strogo mirovanje, i to bar mjesec i po - rekao je Vujović za naš portal.

Vujovića ta povreda muči od juna, zbog čega je propustio i dosta utakmica Tatabanje, ali se vratio na teren.

- Igrao sam pod injekcijama, pa nisam osjećao bol, ali je upala i dalje postojala. Protiv Slovenije sam već u 4. minutu osjetio jak bol i bilo mi je jasno da neću igrati Evropsko prvenstvo. To me je strašno pogodilo, jer sam sve podredio tom šampionatu, koje je trebalo da bude kruna moje dosadašnje karijere.

Miloš će se oporavljati do marta, kada će se priključiti saigračima u Tatabanji, mada je pitanje kada će biti spreman da zaigra i da li će ikad više obući dres mađarskog kluba.

Trebalo bi, ipak, da bude spreman za baraž za Svjetsko prvenstvo, a onda da na ljeto zdrav dočeka pripreme svog budućeg kluba, Fuhse Berlina.