Nakon Kotora, Bijelog Polja i Podgorice, promocija mini rukometa u organizaciji Rukometnog saveza Crne Gore i Crnogorskog školskog sportskog saveza, uz podršku Ministarstva sporta i mladih, organizovana je u Osnovnoj školi “Luka Simonović” u Nikšiću.

Tokom promocije podijeljeni su rukometni rekviziti sljedećim školama: “Milija Nikčević”, “Braća Labudović”, “Braća Ribar”, “Luka Simonović” i “Jagoš Kontić”.

Održan je i pokazni trening koji su vodili proslavljeni crnogorski rukometaš Petar Kapisoda, danas predsjednik Rukometnog saveza Crne Gore, te nekadašnja reprezentativka Suzana Lazović, koja je trener mlađih kategorija u ŽRK Budućnost.

Prethodno su Kapisoda i Lazović dali savjete đacima i uputili ih na značaj sporta, te koliko je važno da imaju sportske i životne ciljeve koje žele da ostvare.

Osim proslavljenih imena našeg rukometa, učenike su pozdravili direktor škole “Luka Simonović” Spasoje Gardašević, predsjednik Crnogorskog školskog sportskog saveza Budimir Vukićević i sekretar Sekretarijata za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje Opštine Nikšić, Milan Korać.

Pogledajte foto galeriju Stefana Ivanovića.

Pratite nas!