Katarina Bulatović, naša legenda, ispratila je prve mečeve četvrtfinala Lige šampiona i za nju je po malo iznenađujuća visoka pobjeda Bresta protiv Meca.

- Možda je prevelika razlika, ali očigledno da je Brest našao recept kako da igra sa njima. Ostalo je bilo ne kako treba, ali donekle očekivano.

 

Budućnost - Đer 19:30

Đer je pokazao u prvom poluvremenu pretposljednjeg meča protiv Budućnosti da može fenomenalno da igra. Mislila sam da su u 2. poluvremenu imali izgovor i da su se čuvali jer ih je čekala teška utakmica sa FTC-om u domaćoj ligi. Mađarski tim je u subotu pokazao dominaciju. Željeli su to od trenutka kada su došli. Vidjela sam se sa njima dan pred meč i vidjela pripremu i koliko maksimalno i ozbiljno gledaju na Budućnost. Htjeli su da pokažu pravo lice. S obzirom na onoliki fond igračica i kvalitet, Budućnost u ovom meču nije imala prava rješenja. Prije svega nije imala toliko iskusnijih igračica na terenu sem Pino, Jovanke i  Majde, koja nije bila u sastavu. Nije bilo drugih igračica koje bi mogle iskustvom nešto da urade. Bez obzira na reprezentativne uspjehe, ovo je ipak Liga šampiona - totalno nešto drugačije. Mlade i talentovane igračice Budućnosti sigurna sam da će u narednom periodu pokazati koliko mogu. Ali, konkretno, u ovoj utakmici, iskustvo Đera i neiskustvo Budućnosti je presudilo zbog čega je bila visoka razlika. Bez obzira što se pričalo da nije bilo pritsika, vidio se po tehničkim greškama... U narednom periodu, sljedećim sezonama Budućnost će laganije da podnese bitne i na ispadanje utakmice.

 

Bukurešt - CSKA 32:27

Očekivala sam trijumf, ali ne baš od pet golova razlike. Bukurešt ima dosta iskusnih igračica i one koje su osvajale Ligu šampiona, a upravo u ovakvom mečevima iskustvo dolazi do izražaja. Mislim da rumunski tim neće dozvoliti ono što je Krim dozvolio sa CSKA u revanšu osmine finala. Vjerujem da će Bukurešt odraditi posao u Moskvi.

 

Brest - MEC 34:24

- Nikad nisam sumnjala da će Đurđina Jauković, kada prođe kroz period prilagođavanja, da pokaže najbolje partije. Ovo je tek početak za nju u dresu Bresta. Očekujemo velike stvari i prirediće nam. I vjerujem da će sva očekovanja da ispuni.

 

 

Pratite nas!