Bojana Popović, pred sjutrašnji (16 sati) revanš osmine finala sa FTC-om u Mađarskoj, očekuje bolje izdanje igračica, sa manjim brojem, prije svega, tehničkih grešaka. Nada se da će opuštenije i sa velikom energijom odgovoriti zadacima u oba pravca i da ih neće poremetiti puna dvorana.  

- Želimo da odigramo najbolje što možemo, jer u prvoj utakmici nismo bili na nivou na kojem smo mogli da budemo. Mogli smo više da im zaprijetimo - kazala je Popović.

,,Plave” su izgubile 28:24, ali su same krive za epilog prvog meča osmine finala. U pripremi za duel sa mađarskim timom sparingovale su i igrale sa Krimom i rukometašima Sutjeske. U tim okršajima, smatra Popović, igračice su iskazale veću energiju i želju za dokazivanjem.   

- I za rivalnostvom da možemo da se nosimo sa njima u odnosu na meč sa FTC-om.

Gošće su igrale grubo, neki detalji nijesu bili uvijek sankcionisani.

- Na kraju smo imali više isključenja, a dobili više batina. Gledali smo snimak kada je Tomori udarila Milenu i zaslužila crveni karton, a sudije nijesu sankcionisale ni sa dva minuta. Bila je situacija kada je u pola terena ušla kao osmi igrač, što nije bilo, takođe, sankcionisano.

Popović vjeruje da će djevojke uživati na terenu i pred punim tribinama.

- Dodatna energija sa tribina puno znači. Sigurna sam da i na gostujućem terenu možemo da igramo sa više motiva i želje. Ne znamo u kakvom će se pravcu okrenuti utakmica, a sa dobrim fokusom je sve moguće. Nemamo šta da ostavljaju za kasnije, nego sve što imamo treba da iskoristimo u sjutrašnjem meču - jasna je Popović.

U ostalim mečevima osmine finala sastaće se:  Odenze-Storhamar (sjutra), Esbjerg-Brest i Rapid-Krim (sjutra).

 

Foto: mnerukomet

Pratite nas!