Liga šampiona ulazi u peto kolo, Budućnost će u nedjelju u Dortmundu, poslije remija sa Brestom, tražiti šansu za osvajanje dva boda. Borusija i Budućnost se nikada nijesu suočili u evropskim takmičenjima. Njemački tim prošle sedmice bio je blizu da ostvari drugi trijumf protiv CSKA, ali je izgubio 29:28. Alina Grijsels postigla je 10 golova u porazu od ruske ekipe, a čak sedam u uvodnih 12 minuta. Borusija je u srijedu slavila u domaćem prvenstvu protiv Gepingena 28:17 i sada ima pet pobjeda u pet domaćih utakmica.

Derbi u 5. kolu odigraće Rostov i Mec. Ruski tim je bez poraza u posljednje tri utakmice, ima dvije pobjede i remi, a gošće su na četiri boda nakon dvije utakmice. Dva tima sastala su se devet puta u evropskim takmičenjima, Mec je bio uspješniji sedam puta, ali je Rostov  slavio kada je bilo najpotrebnije prije dvije sezone u polufinalu 27:25. Prvi put će Zadi igrati protiv svog bivšeg tima. Oba tima stigla su do ubjedljivih pobjeda u svojim prvenstvima.

Selektora ,,lavica” Pera Johansona čeka težak posao na klupi ruske ekipe.

Danas će na teren i Matea Pletikosić i Branka Konatar sa Krimom koji dočekuje njemačkog Bitighajma. Krim je izgubio do sada dvije utakmice, a iznenađenje priredio u Rusiji osvajanjem boda protiv Rostova. Šansa slovenačke ekipe je slaba odbrana gošći koje su u dosadašnja četiri kola primile 134 gola ili 33,5 po meču.

Još jednu crnogorsku reprezentativku očekuje težak meč - Marta Batinović predvodiće Valčeu u Mađarskoj protiv Đera. Mađarski tim odigraće drugi meč u nizu kod kuće. Đer je bez poraza, ali još nije na očekivanom nivou, dok je šampion Rumunije, koji je preskočio zbog virusa duel sa Podravkom, još uvijek na nuli. Posljednji put ova dva tima sastala su se prošle sezone, a Đer je bio uspješniji oba puta (35:29, 29:20).

U nedjelju se očekuje vrhunski meč u Francuskoj, gdje će Brest, crnogorske reprezentativke Đurđine Jauković, sačekati ruski tim CSKA. Ruskinje su do sada osvojile sedam bodova, francuski tim ima bod manje i oba tima su još uvijek bez izgubljenog meča.

Biće zanimljivo gledati duele i brojati golove najefikasnijih igračica Ane Gros (28) i Elene Mihailičenko (25). Brest i CSKA imaju savršen rekord u domaćim prvenstvima...

I Podravku, sa još jednom ,,lavicom” Dijanom Mugošom, očekuje u nedjelju važan i težak meč. Tim iz Hrvatske posljednju utakmicu u Ligi šampiona odigrao je 26. septembra, ali je nedavno u domaćem prvenstvu slavio 37:19 protiv Sesvete. Odenze je jedva došao do pobjede u Danskoj nad Ikastom (19:18), a prođle sedmice je izgubio u Mađarskoj od Đera (32:25). Podravka i Odenze bili su bolji od Budućnosti.

I Andrea Klikovac će na teren u nedjelju u dresu Bukurešta. Rumunski tim biće jači - vratila se Kristina Neagu nakon što je imala negativan testa na koronu. Bukureštu protiv FTC-a neće biti lako jer je ovaj tim u prošlom kolu bio bolji od Esbjerga (24:21) iako su falile Bolk, Hafra i Klujber...

 

PAROVI

Danas

Rostov - Mec (16)

Krim - Bitighajm (16)

Đer - Valčea (18)

Nedjelja

Esbjerg - Vajpers (14)

Borusija - Budućnost (14)

Podravka - Odenze (16)

Bukurešt - FTC (16)

Brest - CSKA (16)