Golmanka Budućnosti Emili Sando odlično poznaje norveške reprezentativke koje nastupaju za Đer. Smatra da će biti važno zaustaviti Oftedal, jer ,,od nje sve kreće”!

- Kao tim su odlični, ali imaju pojedince od kojih sve zavisi, a u ovom trenutku sve kreće od Oftedal. Radi puno za ekipu, ako je zaustavimo ostale iz Đera neće se dobro osjećati. Bekovi Kristijansen i Amorim su u dobroj formi - kazala je Sando.

Norveška golmanka očekuje veliku borbu.

- Đer je izuzetna ekipa, snažna, u oba pravca igračice dobro trče, imaju kvalitetnu tranziciju. Očekujem veliku borbu. Srećna sam što igramo kod kuće i što smo ponovo u ,,Morači”.

Na Sando je veliki teret.

- Naravno da uvijek postoji određeni pritisak, posebno sada kada nam Marina nedostaje, ali vjerujem u tim koji imam ispred sebe i sigurna sam da će mi pomoći, a ja ću sve uraditi da budem dobra sa gola.

Đer podjednako prijeti sa svih pozicija. Šampion je najzahtjevniji za pripremu. Priprema Budućnosti je bila duga i detaljna.

- Spremam se i na svoj način, poznajem puno igračica Đera, imala sam priliku da treniram sa Norvežankama u reprezentaciji. Gledala sam puno video snimaka, a imala sam i svoju ličnu pripremu.

Budućnost i Đer u nedjelju u ,,Morači” od 17 časova odigraće derbi pretposljednjeg kola grupe 2 glavne faze Lige šampiona.

Pratite nas!