Budućnost će u subotu u ,,Bemax areni“ odigrati sa Krimom treći meč glavne  faze Lige šampiona.

Slovenački predstavnik u eliti izgubio je sinoć od Bresta (29:25), a slabiji je bio na otvaranju glavne runde i od Valčee u gostima (31:16).

- Krim uvijek iskazuje veliku energiju i taktičku zrelost. Dragocjen nam je i dobro je igrati protiv Krima. Vratila se Tamara Mavsar. Sinoć su imali dobrih perioda igre protiv Bresta, koji je dominantan i sada u glavnoj fazi Lige šampiona. Očekujem za subotu motivisanog i kvalitetnog rivala koji će izvući maksimum. Mi ne smijemo da zavisimo od kvaliteta protivnika, nego treba da budemo konstantni i da gradimo nešto što želimo. Moraćemo neke određene stvari da podignemo na viši nivo u odnosu na Savehof, ne samo na Đer. Krim će nam tu puno pomoći, jer ovaj tim kod nas uvijek izazove to više. Značiće nam ovaj duel pred duel u Švedskoj i novi meč sa Đerom kod kuće - kazao je trener Dragan Adžić.

,,Plave“ su u subotu pokazale više boljih stvari u derbiju sa Đerom. Naš tim izgubio je 26:24, ali je iskazao zrelost i ogromnu mogućnost u odbrani. Naravno, kao i priliku da u nastavku neke stvari isprave.

- Osjetilo se da možemo u tim duelima da pariramo vrhunskim igračicama. Taj dio koji smo dogovorili ispoštovali smo kroz rad. Kod pojedinih igračica je bilo određenog pritiska i malo većeg očekivanja. Što je dobro da se desilo prije četvrtfinala ili revanša sa Đerom.

Adžić smatra da je Budućnost igrala protiv ekipe koja je pokazala visok stepen kvaliteta.

- Dobili smo Đer, s druge strane, koji je bio na najvišem nivou po pitanju odnosa i toga što mogu. Igračice su sebe dale puno, boreći se da izađu iz svoje krize. Tako da je baš bilo puno toga dragocjenog u tom meču. Vjerujem da ćemo znati da iskoristimo sve to na pravi način - da nam se neke stvari ne ponavljaju, a one dobre da zadržimo.

Budućnost je na fizičkom nivou vrhunski parirala Đeru. Šampion Evrope nije mogao da razigra najjači segmenat - tranziciju.  

- Uspjeli smo na fizičkom nivou da im pariramo, što je značajno. U taktičkom dijelu, u momentima kada smo imali dobru koncentraciju, pokazali smo da možemo i tu da im pariramo. Bila je to vrlo vrijedna utakmica za sve što dolazi i po pitanju onoga što je bilo i što treba da popravimo.

Tehničke greške zaustavile su naše rukometašice do boljeg rezultata. U tom segmentu je Budućnost podbacila.

- Sa velikim brojem tehničkih grešaka nemoguće je pobijediti prvaka Evrope. Tim segmentom se bavimo, dobro je da se sad desio, a nije nam ni prvi put u ovoj sezoni. U odnosu na grupnu fazu Lige šampiona, vraćanje u odbrani bilo je bolje protiv Savehofa, posebno protiv Đera. To moramo da zadržimo do kraja. Ali, segmenat kada mi imamo kontrolu lopte  mora biti bolji. Sa većom koncentracijm i disciplinom i osjećajem bez stresa. Ako sada imamo pritisak i pravimo greške zbog toga ili slabije koncentracije, onda bi to radili u četvrtfinalu u dva najvažnija meča u sezoni. Siguran  sam da ćemo zajedničkim naporima i to prevazići i u narednim mečevima smanjiti greške na nivo koji će biti potreban za pobjedu - kazao je trener ,,plavih“.