Đer je u fazi manjeg kontra ritma, poraz od Šiofoka u domaćem prvenstvu i remi sa Brestom na startu glavne faze Lige šampiona, možda je i dobra šansa za Budućnost pred subotnji duel grupe 2. A možda i još veća opasnost.

Majda Mehmedović naginje drugoj varijanti, vjeruje da će Đer biti konkretniji i opasniji. U tim smjeru teku pripreme za derbi: sa mnogo detalja koje očekuju od drim tima.

- Znamo dobro kvalitete Đera i zašto su na vrhu godinama i normalno je da imamo poseban motiv. Na kraju krajeva, naravno svaka utakmica je bitna, i mi smo se vratile zbog velikih stvari i ovakvih duela.  Svakako je motiv poseban, a čast je igrati ovakve mečeve - kazala je Mehmedović.

Kako sa njima?

- Brest je odigrao fenomenalnu utakmicu protiv njih. Nijesam iznenađena, jer smo ih i mi u grupnoj fazi dobro osjetili. Šiofok ih je pobijedio. Nakon ove dvije utakmice ubijeđena sam da će bolje da se spreme, a na nama je da ostanemo fokusirane na našu igru. Biće potreban fokus na pojedine igrače koji nose cijelu ekipu. Imaju jako kvalitetne bekove, a možda su im krila najslabija karika. Čeka nas veliki posao, a jedan od najvažnijih je da zustavimo tranziciju.

Đer raspolaže sa bekovima visokog kvaliteta, moćnim šuterima...

- I dobrim finterima. Imaju i brze bekove i bekove sa dobrim pregledom igre. Ne može se neko manje ili više analizirati. Ključ je, kao i uvijek, odbrana.  U svakom slučaju, Đer će tražiti dobar način da se uzdigne, a na nama je da im ne dozvolimo.

Nije ni Budućnost u vrhunskoj formi. Tek su djevojke izašle iz jakih priprema. Fali malo svježine, pokazao je meč sa Savehofom.

- Ima još mnogo mjesta za napredak. Pobijedile smo na startu, ali svjesne da neke stvari još nijesu leglo. Kada kažem da imamo još prostora za napredak, posebno mislim za fazu tranzicije i samog napada. Đer u subotu neće tolerisati tehničke greške. Takav luksuz ne smijemo da dozvolimo.

Majda je zbog problema sa leđima odmarala od drugog poluvremena protiv Savehofa.

- Magnetna je pokazala da su mišići i nervi prenapeti i da sam preforsirana, zbog čega sam malo usporila tempo rada.

 

Pratite nas!