Rukometašice Mornara 7 odigrale su odličan meč na premijeri (savladale Ulcinj u 2. kolu), ali su večeras u Podgorici brzo izgubile ritam i dozvolile djevojkama iz Rudara (filijala ŽRK Budućnost Bemax) da dođu do prve pobjede u najjačoj crnogorskoj ligi. Slavile su domaće 31:20 i sve igračice (osim golmanki) upisale su se u strijelce.

Najviše golova dala je Jelena Vukčević - sedam (šut sa sedam metara 5-5), tri puta bile su precizne Mia Ražnatović, Kristina Arsenijević i Tijana Lutovac, dva gola postigle su Maša Kuzmanović, Ivana Vujadinović, Nikolina Marković (pet asistencija), Lana Pavićević i Maša Mitrović, a po gol Jovana Jovanović, Anđela Petrović, Andrea Brajović, Tamara Radonjić i Jovana Kalezić.

Marija Marsenić odbranila je osam, a Aleksandra Bazović četiri šuta.

U gostujućem timu najefikasnija je bila Anita Muratović sa pet, Hana Hot postigla je četiri (tri asistencije), po tri gola Nina Đokić i Indira Mujić, dva puta je bila precizna Ješa Miljanić, a po gol postigle su Tina Truš, Mela Mehmedović i Jovana Slović.

Zeta je slavila prvu prvoligašku pobjedu i to u gostima - izabranice Bobane Krstović savladale su Ulcinj 23:20.

Domaće su u 10. minutu vodile 6:2, ali gošće se nijesu predavale. Na odmor su otišle sa dva gola prednosti, u 34. minutu imale su višak od tri gola, a na isteku 48. razlika je iznosila ,,plus 5”...

Maja Đurović završila je meč sa šest golova, gol manje postigle su Nađa Micevska i Tamara Džarić, tri je dala Maja Ceklić, a po gol Nikolina Knežević, Jovana Ajković, Nikoleta Babić i Nikolina Kažić.

Nevena Petrović imala je 15 odbrana.

Od ekipnih 20 za domaćina osam je postigla Stefana Krstović, a sedam Ana Radović.

Dva je dala Lejla Bošnjak, Sara Piranić, Anika Dedić i Anisa Lolović po gol.

Martina Mirotić imala je 11 odbrana.

Tivat i Nikšić sjutra će od 20 sati igrati posljednji meč prvog kola. Odložen je duel između Trebjese i Levalee 2010.

 

 

 

Pratite nas!

Najčitanije

  • Nedjeljno

  • Mjesečno

  • Sve