Dragan Đurđevac i Levalea 2010 su lideri Prve lige. Nikšićanke igraju lijep rukomet, perspektiva je na vidiku, a mnoge igračice već sada su u ozbiljnim rukometnim vodoma. Dobar rad u pripremnom periodu, kvalitetna priprema za prvoligaške mečeve dali su rezultat. Levalea je u nedjelju obezbijedila važne bodove u derbiju protiv Budućnosti II, a očekuju se, nakon novogodišnjih praznika, još bolje partije ekipe koja je u sezonu ušla bez najbolje igračice Nade Ćorović.

- Ovo je dobra prilika da kroz prvoligaške mečeve i Kup takmičenje dođemo do onoga što nam je falilo u pripremnom periodu i da iskoristimo priliku. Kao što sam rekao na početku sezone, veće planove ne pravimo, živimo od utakmice do utakmice. U nedjelju smo odradili posao kako treba, očekivali smo tešku i ozbiljnu utakmicu i očekivali smo onaj sastav i ništa nas nije iznenadilo po tom pitanju. Imali smo u glavama da će se na golu pojaviti Vujisić, kojoj je to bila prva utakmica za Budućnost II u ovoj sezoni. Bili smo spremni za svaki detalj i dogovore smo ispoštovali. Ono što je sada najbitnije je da pokušamo da vratim psihički ekipu, jer u tim godinama igračice znaju da uzlete. I to je prioritet - da se više o toj utakmici ne razmišlja, već da se okrenemo onome što nas čeka sjutra, a to je utakmica Kupa i jak, školovan rival. Nakon te utakmice razmišljaćemo za dalje - rekao je Đurđevac.

Levalea djeluje ozbiljno i zrelo na terenu. I ako je bilo sumnje kako će dalje bez najbolje, kockice su se posložile, kao i onda kada je Andrijana Popović otišla u Budućnost.

- Prije svega, nijesam se predavao, jer sam vidio u ekipi alternativu i govorio sam da nećemo biti oslabljeni. Na kraju sezone Nada nas je napustila, ali smo napravili dobru rotaciju i dali šansu nekome ko do tada i nije dobio prostor i ko je puno trpio. Tomićku smo vratili sa pozicije, koja nije bila njena, na prirodnu i na pravo mjesto, ubacili smo i mladu Šutović... Zaista sam vjerovao u njih i pokazalo se ovo kao pravi potez.

Đurđevac vjeruje u mlade, ali i sa njima je potreban oprez.

- Konkretno u toj posljednjoj utakmici sam bio vrlo oprezan. Znao sam da Šutević moram da pružim prostor da igra, jer je to zaslužila kroz rad na treninge. Ali, u pojedinim trenucima meča, s obzirom da sam znao snagu protivnika, morao sam da budem oprezan i ne samo sa njom već sa svakom djevojkom tog godišta 2004/05. Vodio sam računa da ne dođe do povreda i time se vodim od početka.

Trener nikšićke ekipe očekuje još bolje izdanje nakon 2020.

-  Njih prave očekujem tek poslije novogodišnjih praznika kada prođu novi ciklus priprema. Vjerujm da će biti bolje i jače.

Golmanka Mina Mandić blistala je u derbiju u nedjelju.

- Mina radi ono što zna, kažu da je bila fenomenalna i složiću se, ali, isto tako, odradila je posao koji je bio njen posao. To smo očekivali od nje. Ispoštovala je sve stvari koje joj je trener golmana rekao. Ali i ispred sebe je imala šest djevojaka u odbrani koje su joj olakšale posao. Mina drži konstantnost i pokazuje kvalitet. Nije golman za Ligu šampiona, ali je golman koji može da se pronađe u rukometu. Neko je osporava zbog visine, ali lično nisam prsitalica da golman mora da ima dva metra da bi bio golman. Ko ima znanje ima znanje, ko ima želju može je iskoristiti i to sa metar i 60 ili sa dva metra visine. Najvažnije da godinama pokazuje zavidan kvalitet.

 

Pratite nas!