ŽRK Nikšić se sprema za nastavak sezone, u nedjelju će na megdan Podgorici 2013 u Podgorici u Kup takmičenju, nakon čega će nastaviti sa radom i kroz nekoliko kontrolnih utakmica testirati spremnost.

- Nastavićemo borbu za prvo mjesto i ulazak u Prvu ligu, daćemo sve od sebe. Treniramo naporno, provjerićemo gdje smo kroz nekoliko kontrolnih utakmica, prije svega  vidjećemo kakvi smo na fizičkom i psihološkom planu - ispričao je Božidar Đukanović trener nikšićke ekipe.

U klubu nijesu opterećeni rezultatom, iako im sjajna izdanja iz prvog dijela sezone (devet pobjeda i remi) daju nadu za velike stvari i u nastavku takmičenja.

- Zaista nijesmo opterećeni. Ekipa je na okupu, djevojke rade dobro, počeli smo 13. januara, sa  dva treninga dnevno, a s početkom školskih obaveza smanjili smo broj treninga. Kombinujemo se, usklađujemo, prema fakultetu i školi, nekad smo kompletni, nekad nijesmo, ali dobro nam ide.

Nikšićanke su u proteklom periodu testirali momci iz kadetske i pionirske ekipe Nikšića. Nakon Kupa slijedi serija kontrolnih mečeva.

- Do predviđenog turnira odigraćemo u Podgorici i Trebinju po jednu utakmicu, nadam se da ćemo složiti kockice. Djevojke djeluju spremnije i svježije, nadamo se da ćemo biti bolji u nastavku lige, mada teško da može biti bolje. U prvom dijelu ostvarili smo devet pobjeda i remi, što je za nas odličan učinak.

Nikišić ne bježi od uloge favorita u Kup utakmici su Podgoricom.

- Realno smo favoriti, ali vidjećemo. Nadam se pobjedi, ali nijesmo opterećeni. Djevojke će pružiti maksimum u to sam siguran - poručio je Đukanović.