Krenuo je i Rudar u nove obaveze, na istom putu, sa željom da mlade igračice kroz mečeve regionalnog takmičenja, kup i domaće lige dođu do što većeg iskustva za ono što ih kasnije čeka.

Gabrijela Markoč od drugog dijela sezone ne može da računa na talentovanu Nađu Kadovć i golmanku Milenu Vujisić jer su priključene prvom timu Budućnosti, a zbog povrede biće odsutna i Mela Mehmedović.

- Krenuli smo sa radom, nakon kraće pauze. Na okupu smo i ovo je dobra prilika, kada nema školskih obaveza, da radimo bez dodatnih treninga. U februaru nas čekaju obaveze u  regionalnom takmičenju, igraćemo kod kuće, domaćini smo Kumanovu i ekipi Grude, čeka nas i kup, a zatim nastavak domaćeg takmičenja. Mnogo će nam značiti regionalni turnir, igraćemo protiv iskusnijih igračica, što je za nas uvijek novo, dobro iskustvo - kazala je Markoč.

Iz Levalee u Rudar je stigla kadetkinja Ivana Đurović, a neke igračice oporavile su se od povreda.

- Ivana je počela da trenira, da vidimo koliko će da napreduje sa radom i igrom, Jovana Kadović je u punom treningu, a sa nama je nakon oporavka od povrede Bojana Ratković, koja, takođe, ima budućnost ispred sebe, vidjećemo koliko može da se realizuje. Nažalost, povrijedila nam se i Mehmedović.

Rezultati u mladom klubu nijesu presudni, zna se cilj.

- Voljela bih da nastavimo sa dobrim radom i da napredujemo. U mlađim kategorijama, generalno, ne pričamo o rezultatima. Ali, obavezno našu ligu koristimo za međunaradna takmičenja.  

Poznato je da crnogorsku kadetsku reprezentaciju, koju predvodi Markoč, u avgustu očekuje nastup na SP u Kini. Djevojkama, koje pripadaju ovom godištu, od neprocjenjivog je značaja svaka utakmica i dobar rad.