Dvanaesto kolo Prve lige počinje u 15 časova, ali će sva pažnja biti usmjerena na meč koji se igra od 19.30 sati.

U Pljevljima će se sudariti Rudar i Komovi, ekipa koja traži plasman u Mini ligu za prvaka i lider šampionata.

Mladi tim Nedima Selmanovića je autsajder, ali je dokazao da može da odigra sjajno, jer je na zatvaranju jesenjeg dijela šampionata savladao tadašnjeg lidera Lovćen u „Adi”.

Ako bi i večeras trijumfovao, potpuno bi „zakuvao” bitku za titulu.

- Favorit, po svemu prikazanom do sad, moraju da budu Komovi, uzimajući u obzir stanje na tabeli i to da u svojim redovima imaju izuzetna dva igrača, Danića i Zonjića. Ali, ako uspostavimo ravnotežu u igri u oba poluvremena, odigramo bez oscilacija, mislim da možemo da se nosimo sa Komovima. Još ako dodamo punu „Adu”, uzbuđenja neće faliti - rekao je trener Rudara Nedim Selmanović.

Tim iz Andrijevice je prvi na tabeli sa jednakim brojem bodova kao Lovćen, ali bi da sada počinje Mini liga imao dva boda više, baš zbog poraza Cetinjana u Pljevljima. I potrudiće se da mu se ne dogodi ista sudbina.

- Očekujem veoma dobar meč, u stilu pravih derbija. Ispred sebe ćemo imati veoma opasnu i mladu ekipu, koja je okosnica kadetske reprezentacije. Takođe, tu je i publika koja je veoma dobar poznavalac rukometa i iz tih razloga tvrdim da će biti izuzetno težak i ujedno lijep duel za gledanje. Radili smo naporno, imamo iza sebe veoma dobar kontinuitet broja treninga - istakao je trener Komova Đorđije Marković.

U domaćem timu zbog povreda nema Emira Đulovića i Mijata Peruničića, a kod gostiju Nemanje Marsenića, koji je u osmini finala Kupa protiv Berana 1949 polomio ruku. Balša Račić se vraća na teren.

- Polako ulazimo u takmičarsku formu, ali su nas malo omele povrede Marsenića i Račića. On je u procesu oporavka, tako da se nadam da će danas biti kako bitna, tako i zahtjevna utakmica za njega - naglasio je Marković.

Komovi su u prvom dijelu sezone slavili 34:20, a nedavno u četvrtfinalu Kupa trijumfovali samo sa golom razlike (28:27), iako u u jednom trenutku imali plus osam.

Parovi 12. kola - danas

Jedinstvo - Lovćen 15.00

Budvanska rivijera - Partizan 15.00

Rudar - Komovi 19.30

Sjutra

Mornar 7 - Danilovgrad 19.00

Pratite nas!

Najčitanije

  • Nedjeljno

  • Mjesečno

  • Sve