Sutjeska je jedno od prijatnijih iznenađenja rukometne sezone 2022/2023, jer samo sa igračima iz Nikšića pruža odlične partije u SBbet Prvoj ligi, a dogurala je i do finalnog turnira Kupa Crne Gore.

Među najzaslužnijima za dobru sezonu tima Božidara Mušikića je Vladan Lončar. Desno krilo je drugi strijelac tima, iza desnog beka Borisa Šćepanovića, na nekoliko utakmica je oduševio, ali ga je u usponu spriječila teška povreda.

Prije 10-ak dana, na gostovanju Partizanu u Tivtu, 20-godišnjak koji je nastupao za juniorsku reprezentaciju Crne Gore je u padu nakon postizanja gola polomio desnu ruku, pa je operisan u Risnu.

- Čim sam pao, znao sam da sam polomio ruku, jer sam izgubio osjećaj u njoj. U trenutku pada nisam osjetio bol, ali jesam poslije nekoliko sekundi, kada sam počeo lijevom rukom da udaram o pod. Fizioterapeutkinja koja je bila u dvorani je insistirala da odmah idem u Risan i prevezen sam kolima Hitne pomoći - prisjeća se Lončar za MNE rukomet.

Već sjutradan je završio na operacionom stolu.

- Prve večeri su mi samo namjestili ruku, a onda je sjutra bila operacija. Polomljene su mi obje podlaktične kosti, operacija je trajala skoro četiri sata, a stavili su mi elastičnu ploču, koja poslije ne mora da se skida. Imam tri velika reza i ukupno 28 konaca.

Od povrede je prošlo 12 dana, bol je prošao.

- Sad nema bolova, ali poslije operacije dva dana oka nisam sklopio - priznaje Lončar.

Svima koji su bili prisutni u dvorani „Župa” je bilo teško da gledaju te scene, pogotovo igračima Sutjeske.

- Jako su loše podnijeli sve što se izdešavalo. Zbog toga smo i izgubili utakmicu, iako smo vodili sedam razlike, jer su momci psihički pali zbog moje povrede.

Lončar mora na pauzu, ali se nada da će se vratiti do 20. maja, kada Sutjeska na finalnom turniru Kupa Crne Gore igra sa Rudarom u „Bemax areni”.

- Krivo mi je što ostavio klub, jer nam je sezona svima dobro krenula. Srećom, doktori predviđaju da ću moći da igram finalni turnir Kupa, mada to zavisi i od oporavka i fizikalne terapije. Trebalo bi da pauziram mjesec i po, a onda da počnem da treniram. Cilj mi je da se oporavim i zaigram na Kupu.

Kao i svaki igrač, sanja da zaigra za reprezentaciju. Igrao je za mlađe selekcije „lavova”, vjeruje da će uskoro i za seniore, iako je konkurencija na desnom krilu velika - Mirko Radović je kapiten, sada nije pozvan Marko Lasica, a u nacionalnom timu za dvomeč sa Slovenijom je još jedan Nikšićanin, Luka Radović. Lončar izuzetno cijeni 25-godišnjaka iz francuskog Sarana.

- Normalno je da sanjam da zaigram za reprezentaciju, to je san svih nas koji treniramo. Konkurencija je velika, sada je tu i Luka Radović, koji je po mom mišljenju naše najbolje desno krilo. Sve što je on uradio u karijeri mi je motivacija da što više treniram i napredujem - zaključio je Lončar, koji je na meti brojnih klubova iz zemlje i okruženja.

Pratite nas!