U direktnom obračunu za 4. mjesto u SBbet Prvoj ligi, Budućnost je savladala Rudar 28:27.

Heroj je bio Dejan Lipovina, koji je 10-ak sekundi prije kraja iskoristio sedmerac i 14. golom zaslužio epitet igrača 15. kola u našem izboru.

- Rudar je veoma talentovana ekipa, u naletu, a nakon što je pobijedila aktuelnog šampiona, Lovćen, znali smo da nas čeka veoma težak posao. Loše smo počeli utakmicu, bilo je nervoze u našim redovima, ali ni u jednom trenutku nismo posustali. Vjerovali smo da možemo da napravimo veliki preokret i nakon zaostatka od šest golova razlike u 1. poluvremenu, uspijemo da pobijedimo. Smatram da je, nakon što nam je u posljednjim sekundama izmakao bod u Pljevljima, na neki način pravda zadovoljena i da smo kvalitetnija ekipa - rekao je Lipovina.

Budućnost je tokom pauze u prvenstvu bila u centru pažnje, jer su igrači štrajkovali zbog izostanka ionako malih plata. Zbog toga nisu ni putovali na meč sa Jedinstvom, ali su se ipak vratili na teren.

- Imali smo puno problema sa upravom, koji su uspješno riješeni. Sa treninzima smo počeli nakon dva mjeseca pauze, pa je jako teško sada postići eljenu formu. Pokušavamo da je podižemo iz utakmice u utakmicu - naglasio je srednji bek „plavih”.

Lipovina heroj Budućnosti, Budvani i Tivćani rutinski

Do kraja Prve lige je sedam utakmica, ali će za Podgoričane najvažnija biti ona koja je na programu 20. maja - polufinale Kupa baš sa Rudarom.

- Ambicije u nastavku prvenstva su nam da iz utakmice u utakmicu podižemo formu, da pokušamo da dobijemo što više utakmica i dokažemo da nismo slučajno u vrhu tabele. Svakako da je fokus na polufinale Kupa Crne Gore, gdje nas opet čeka ekipa Rudara. Očekujem još jednu utakmicu na gol razlike, a nadamo se ulasku u finale, što bi bio istorijski uspjeh - zaključio je 28-godišnji Cetinjanin.

Pratite nas!