U 14. kolu SBbet Prve lige, dva golmana su odbranila sedmerce u posljednjim sekundama i sačuvala pobjede svojim timovima.

Zbog toga su bili u najužem izboru za našu rubriku igrač kola, a „pobjedu” nad Ivanom Čuleom iz Partizana odnio je Nemanja Popović iz Berana 1949.

Čuvar mreže rođen 1998. godine bio je najbolji akter lokalnog derbija sa Komovima, a koliko je dobro branio, govori i činjenica da je primio svega 21 gol, a imao 15 odbrana. Ključna je bila ona za kraj protiv Milije Kastratovića.

„Pobjeda nad Komovima nam je bila veoma važna, kako u takmičarskom dijelu, tako i u psihičkom dijelu. Svaki derbi sa komšijama je veoma jak, bez obzira na veliku razliku na tabeli. Protiv Komova smo ušli motivisano i sa puno žara, to je donijelo četiri razlike, koliko je bilo u 52. minutu, ali je uslijedio blagi pad u igri. Rival je to iskoristio i došao na gol razlike, ali smo ostali koncentrisani do kraja meča i odnijeli velika dva boda”, rekao je Popović.

Beranci su šesti na tabeli sa 15 bodova, dva manje od Budućnosti, tri od Rudara...

„Zadovoljni smo sezonom. I pored toga što nam je otišlo nekoliko glavnih igrača, uspjeli smo da povezemo konce i krenemo sa dobrom igrom u drugom dijelu. Cilj nam je da se domognemo što boljeg plasmana i mislim da smo na dobrom putu ka tome, jer ćemo sezonu smatrati uspješnom ako budemo među prva četiri tima”.

Popoviću je to cilj za ovu sezonu, za naredne ima veće.

„Moj lični cilj je, prije svega, da osvojim Prvu ligu Crne Gore, a dupla kruna bi bila savršena. Treniram punom parom, veliki doprinos mom branjenju su dali treneri golmana Suad Skenderović i Staniša Barjaktarović, koji sa nama svakog dana rade neumorno. Naravno, volio bih da se oprobam u nekoj od jačih liga u Evropi”, zaključio je Popović.

Pratite nas!