Rijetko kada bek završi utakmicu bez promašaja. Još rjeđe to neko uradi kada šutne osam šuta.

A sigurno niko u istoriji rukometa takav učinak nije imao nakon gotovo devet godina pauze! Zbog toga je desni bek Partizana Srđan Nikitović više nego zasluženo igrač 1. kola SBbet u izboru našeg portala.

Nikitović je rođen prije 30 godina u Nikšiću i sa Sutjeskom je u sezoni 2011/2012. igrao u SEHA ligi.

Sigurno tada nije mogao ni da pretpostavi da će ubrzo prekinuti karijeru.

- Naprasno sam prekinuo karijeru nakon nastupa sa Sutjeskom u SEHA ligi. Otišao sam tada u Leotar, ostao dva mjeseca, ali se nisam dogovorio s upravom. Vratio sam u Nikšić, bio ni tamo, ni ovamo, i odlučio da završim te 2012. godine. U međuvremenu sam bio dva mjeseca u Budvanskoj rivijeri, ali nisam ni igrao - rekao je Nikitović.

Sasvim sličajno se vratio rukometu, i to na nagovor sadašnjeg saigrača Vuka Kaluđerovića, sa kojim je tokom ljeta radio u Luštica beju.

- Već godinu i po radim ovdje, a ljetos je Vuk bio sa mnom. Sretali smo se stalno i sve je slučajno krenuli, nisam ni planirao da ikad više igram rukomet. Rekao mi je da im je potreban ljevak, da probam, da imam vremena da se spremim i igram ako mogu. Prihvatio sam poziv i srećan sam zbog toga. Kad sam se već vratio, nastaviću da igram.

Priznaje da je bio skeptičan prije prve utakmice sa Komovima u Beranama, na kojoj je bio najzaslužniji za remi (23:23).

- Mislio sam da neću nigdje moći da se pomjerim, ali se dobro osjećam. Fino mi ide, zadovoljan sam kako sve izgleda na treninzima, a nisam izgubio ni osjećaj za rukomet.

Osam golova iz osam pokušaja protiv tima iz Andrijevice nije očekivao.

- I ja sam malo iznenađen svojom igrom. Dobro sam krenuo od početka, do kraja mi je išlo super, a utakmica je bila sve vrijeme izjednačena,

Cilj Partizana je da bude u sredini tabele.

- Ekipa mi fino djeluje. U duelima pet-šest timova svako svakog može da dobije, a izdvajaju se Lovćen i Budvanska rivijera. Mislim da mi možemo sa svakim da igramo - zaključio je Nikitović.

Pratite nas!