Marina Rajčić trenira kod kuće. Izlazi samo kada treba do prodavnice. Striktno se pridržava pravila. Situacija nije bezazlena, svijet se bori za život. U prvom planu je zdravlje.

- Jednako je svima teško. Moramo se pridržavati mjera koje su zdravstvene ustanove izrekle. Ostanite doma - poručila je naša ,,lavica”.

Vrijeme se i u zatvorenom prostoru može dobro organizovati i iskoristiti.

- Aktivna sam, imam plan i program po kojem radim. Jačam leđa, to mi je najvažnije. Onda kada treba pođem do prodavnice. U svakodnevnom sam kontaktu sa familijom. Sestra je ostala u Šapcu, u karantinu je. Sve njene koleginice iz kluba otišle su svojim kućama. Nije joj lako, sama je.

Treningom negativne misli tjera od sebe. Kaže Marina da je najvažnije ostati miran, stabilan i čuvati razum.

Članica Budućnosti ima još jedan zadatak.

- Prije zatvaranja granica trebala sam da idem u Beograd na intervenciju, zbog koje svakodnevno jačam leđa.  Održavam koliko god mogu formu.

Operativni zahvat nije opasan.

- Lakši je zahvat, nakon dva, tri dana biću kod kuće, a za tri do četiri sedmice i na golu. Zbog toga i radim sve što mogu da spremnija dočekam intervenciju.

Marina smatra da je odluka oko odlaganja Olimpijskih igara bila ispravna.

- Najpametniji potez. Ne gubimo ništa. Biće vremena za sve. Sigurna sam da će Olimpijske igre naredne godine proteći u najboljem redu.

Naša sjajna golmanka preskočiće najveću sportsku smotru.

- Planovi su ostali isti. Naravno, kažu, dok mi planiramo, Bog se gore smije. Ali, poslije svega najveća titula je postati roditelj i imati svoju familiju. Neke stvari dok si u karantinu postaju jasnije, a moja želja je još veća. Ali, polako, samo zdravlje da nas služi. Od 8. februara sam van rukometa, dug period da čovjek shvati koliko je prodica bitna. A porodicu ništa ne može da zamijeni.

 

 

 

Pratite nas!

Najčitanije

  • Nedjeljno

  • Mjesečno

  • Sve