Pobjedom u Danilovgradu, rukometaši Mornara su prebrinuli sve brige oko opstanka u SBbet Prvoj ligi.

Tim Steva-Šiška Nikočevića ima osam bodova, tri više od Danilovgrađana, a osam od Jedinstva, koje će po svemu sudeći morati da igra baraž za opstanak sa drugoplasiranim timom Druge lige.

Barani su u Bjelopavlićima primili svega 19 golova, za šta je najzaslužniji Luka Mrdak, koji je igrao sjajno u odbrani.

Dvadesetjednogodišnji bek je postigao i dva gola, od kojih je jedan bio izvanredan, a sveukupnim učinkom je zaslužio epitet najboljeg igrača 13. kola u našem izboru.

Mornar je ovom pobjedom stekao šanse da se u preostala četiri meča bori za 5. mjesto i Mini ligu za prvaka. Ima bod manje od petoplasiranog Partizana i jednak saldo kao Rudar, s tim da ima utakmicu više od Tivćana i Pljevljaka.

- Pobjeda protiv Danilovgrada ima veliki značaj za naš opstanak u ligi. Uzgred, sve smo bliži tome da ove godine igramo plej-of - rekao je Mrdak.

Jedan od Nikočevićevih aduta je presrećan izdanjem na gostovanju rivalu od kog je imao samo bod više.

- Odlično otvorili meč i poveli 8:1. Povrede i nedostatak igrača bili su nam samo dodatni motiv da od samog starta diktiramo tempo utakmice. Čestitam ekipi Danilovgrada na fer i korektnoj borbi, a crnogorska liga je takva da sitnice odlučuju pitanje pobjednika - zaključio je Mrdak.