Novajlija u eliti - Berane 1949 radi sve kako bi početak domaćeg takmičenja i prvi meč sa Rudarom dočekao spreman.

Igrački kadar je osvježen, prvo je stigao Milun Danić, jedan od najboljih rukometaša Prve lige.

Zatim je stigao Zarija Lutovac, koji je prošle sezone u Jedinstvu imao prosječno 10 odbrana po meču, te njegov saigrač, srednji bek Đorđe Folić (34 gola na 12 utakmica), kao i desni bek/krilo Marko Kruščić, koji je sa 68 golova bio prvi strijelac Brskova u Drugoj ligi.

Uprava novog prvoligaša u pregovorima je sa domaćim igračima Nikolom Babovićem, Mirzom Ramusovićem i Vlastimirom Bogavcem o novim ugovorima.

- Želimo stabilnost, vodimo računa o mlađim kategorijama, a Uprava traži ostanak. Prva utakmica je sa Rudarom, a ja kao trener idem na pobjedu. Vidjećemo... Cilj jeste opstanak, ali ako se kockice poklope, možda dođemo do plej-ofa - kazao je trener Milan Novović.

Beranski tim je u trećoj sedmici rada.

- Prije svega vodimo računa o svemu, koliko god možemo. Kombinujemo treninge, trudimo se da nemamo nekog ekstremnog fizičkog kontakta, ali isto tako ne možemo ni pretjerivati. Imamo i vremena da se spremimo do strata prvenstva, planirali smo oko 5. i 6. septembra prijateljske utakmice. Vjerovatno ćemo uhvati krug Budva-Tivat-Bar, a u povratku možda odigramo još neki meč sa Danilovgradom i sa ekipom Budućnosti.

Zadovoljan je Novović zalaganjem igrača.

- Najljepše je kad su igrači sa osmjehom. Nije im dosadno, ali je teško. Atmosfera je dobra, ali i sve to treba održati tokom sezone.