U derbiju 5. kola SBbet Prve lige, Lovćen je rutinski stigao do pete pobjede.

Cetinjani su u Tivtu savladali Partizan 34:24, iako je na poluvremenu bilo svega plus jedan (15:14).

Po ko zna koji put je blistao Igor Marković sa 13 golova, po pet su svom bivšem klubu dali Draško Kaluđerović i Nemanja Drakulović.

Vuk Mrvaljević je bio najbolji u timu Dejana Stjepčevića sa osam pogodaka.

U duelu dva velika rivala iz prošlogodišnje Druge lige, Budućnosti i Brskova, heroj je bio 18-godišnji Vasilije Pečurica.

Mladi golman je dobio šansu u finišu 1. poluvremena i bio najzaslužniji za veliki preokret Budućnosti, jer nije primio gol preko 17 minuta i omogućio svom timu da serijom 10:0 preokrene na 22:15.

Tako je u meču koji je dva puta prekidan zbog problema sa strujom na kraju Pečurica „ugasio svjetlo” Mojkovčanima.

On je odbranio 10 šuteva (dva od tri sedmerca), a samo šest puta je vadio loptu iz mreže.

U domaćem timu su najefikasniji bili Dejan Lipovina sa šest i Pero Pravilović sa pet golova, za goste su po četiri postigli Miloš Rakočević i Predrag Sošić.

Komovi su sa osam pogodaka Predraga Stojanovića i sedam Nemanje Milovića došli do pobjede u Danilovgradu (29:25), a domaćima je uzaludno bilo čak 15 golova Miloša Krivokapića.

Berane 1949 je mnogo teže nego što se očekivalo savladalo mladu ekipu Sutjeske (27:25).

Nemanja Đurašković je dao šest, a Nemanja Marsenić pet golova za tim sa sjevera, dok je Nikšićane sa osam predvodio Aleksa Jokić.

U petak je Rudar slavio protiv Mornara 7 u Baru (30:27), a u posljednjem meču 5. kola Budvanska rivijera će protiv Jedinstva pokušati da se izjednači sa Lovćenom na čelu tabele.

Pratite nas!