Decenijama su sinonimi za crnogorski derbi dueli Budućnosti i Sutjeske u fudbalu, Primorca i Jadrana u vaterpolu, Budvanske rivijere i Budućnosti u odbojci...

U košarci je nekada najveći rival Budućnosti bila Sutjeska, nekad Lovćen, nekad Mornar, ali iznad svih nabrojanih rivalstava je jedno rukometno - Lovćena i Berana.

Istorija je prepuna vatrenih obračuna u dvoranama pod Lovćenom i Jasikovcem, često je bilo i nesportskih stvari, tuča, a nerijetko su igrači spasavali žive glave pred naletima navijača.

Nažalost, prije nekoliko godina Berane, osvajač prvog Kupa Crne Gore i titule u drugoj sezoni od obnove nezavisnosti, prestalo je da postoji.

U međuvremenu je formiran novi klub, Berane 1949, koje će večeras od 18 časova prvi put biti domaćin Lovćenu u Prvoj ligi.

Neće biti navijača, da kao nekad podgriju atmosferu do ili iznad tačke ključanja, ali biće tu neki momci koji dobro pamte nezaboravne derbije iz 2007, 2008. i 2009. godine - Milun Danić i Duško Trifunović, kao i njihovi treneri Milan-Miki Novović i Mirko Anđić kod domaćih, a kod gostiju Igor Marković.

Cetinjani su favoriti, imaju sve tri pobjede, dok je domaćin upisao po dva trijumfa i poraza. Ali, ovo je derbi i u njemu je sve moguće, bez obzira na to što će biti pred praznim tribinama.

U istom terminu, od 18 sati, sastaju se Rudar - Jedinstvo, a Bjelopoljci će biti jači za desnog beka Danila Joksimovića, koji se vraća nakon teške povrede koljena.

Odložen je meč Partizan - Komovi zbog koronavirusa kod Tivćana, a sjutra od 17 sati igraju Danilovgrad - Budvanska rivijera. Slobodan je Mornar 7.

Pratite nas!