Rukometni klub Zabjelo je u ful pogonu. Sa 22 igrača, koja svakodnevno treniraju posljednjih deset dana, računaju na još bolja izdanja u odnosu na prošlogodišnja u Drugoj ligi.

Prvi put od osnivanja kluba sa rukometašima radi kondicioni trener - Ana Mugoša, a glavni trener Ivan Banović je zadovoljan na koji način teku pripreme.  

- Počeli smo sa zajedničkim treninzima, a nijesmo stajali sa individualnim radom. Igrači su iz naše rukometne škole, na što smo posebno ponosni. U odnosu na prošlu sezonu, koja je bila upoznavanje sa seniorskim rukometom, od ove očekujem veći broj pobjeda - rekao je Banović.

Cilj Zabjela je afirmacija mladih igrača.

- Taj recept je ispravan. Afirmišemo mlade, radimo sa njima, kako bi kasnije mogli da nastave karijere u jačim klubovima.

Prvom timu je priključeno sedam kadeta.

- Vjerujem, prije svega, da će igrači, koji prošle godine do kraja nijesu isplivali, u ovoj sezoni doći do pravog nivoa. Šansu će dobiti i generacija 2004/05. Sreća je što su nam pozicije golmana i desnog krila dobro pokrivene i to sa po dva vrlo kvalitetna igrača. Na ovim pozicijama bili smo deficitarni u generaciji 2002/03, koja je, inače, seniorska. Ono što nam ostaje je da radimo i napredujemo i sve se tu završava. Sve je na nama. Ako budemo radili kako treba brzo će se čuti za igrače. Ako njihov način rada i pristup bude pravi, sigurno će dobiti, kroz naš klub, veliku šansu.

Prošle godine Zabjelčani su angažovali tri igrača sa strane.

- Znali smo za njihov kvalitet. Imali su iskustvo igranja, a nama je bio cilj da nam to iskustvo donesu. Upravo su igrama zaslužili pozive prvoligaških ekipa. Jokić je otišao u Danilovgrad, a Mrvaljević je blizu da potpiše za Partizan iz Tivta.

Stručni štab Zabjela je ojačan sa kondicionim trenerom.

- Zadovoljni smo kako Ana radi sa ekipom. Upravo se ovaj pripremni dio odvija pod njenom dirigentskom palicom. Prvi put smo u prilici da taj dio, koji smo mi obavljali, da kažem improvizovali, radi neko ko je usko specijalizovan za to. Sa nama je i od prošle godine Miloje Aničić, čuveni trener iz Rudara, iz čije škole su izašli neki od najboljih rukometaša.  Zadužen je za rad sa pinorskim ekipama. U stručnom štabu je Saša Janković trener golmana.

Banović je na milion stvari ponosan, a najviše na navijače.

- Bili su najveće osvježenje. Bodrili su nas i pravili sjajnu atmosferu. Nadam se da će sezona proći bez problema oko virusa i da će biti uz nas. Jer, rukomet bez publike nije prava stvar.  

Pratite nas!