Predivan travnjak, drvored kao sa reklama, prelijepa stara zgrada...

Sve djeluje kao priča iz bajke, dok se ne zaviri iza i uđe se u sportsku sale Gimnazije „Slobodan Škerović”, gdje je kao u paklu.

Znoj se slivao sa lica i igrača i trenera kluba koji je pod tim imenom proživio čudnu sudbinu. Nekada su u njemu igrali budući asovi crnogorske reprezentacije Alen Muratović, Mladen Rakčević i Marko Simović, trofejni trener Dragan Adžić i mnogi drugi, ali se ugasio.

Opet je formiran, 2009. i 2010. bio šampion Crne Gore, igrao nezaboravne, ponekad i previše vatrene derbije sa Lovćenom, a onda naprasno opet prestao da postoji.

Rukometni entuzijasti, ipak, nisu dali da se ime zaboravi, pa su prošlog ljeta opet oformili Muški rukometni klub Budućnost.

Izabranici Nikole Jablana su u Drugoj ligi ostavili dobar utisak, bili treći u trenutku prekida sezone, a uzgred i izborili polufinale Kupa Crne Gore.

U Univerzitetskoj dvorani u Podgorici će 19. septembra igrati sa Lovćenom u polufinalu, a za taj duel i novu sezonu u Drugoj ligi se pripremaju na neobičan, ali jedini dozvoljen način.

- Zbog koronavirusa pripreme smo počeli 20. avgusta, uz mjere koje je propisao NKT. Podijelili smo ekipu u dvije grupe, nije baš kako smo planirali, ali dobro je da uopšte možemo da treniramo. Izborili smo polufinale Kupa sa Lovćenom. Tu smo da radimo i da probamo da izvučemo što više, kako bi rukometna predstava bila na nivou koji zahtijeva polufinale - rekao je Jablan za MNE rukomet.

Cilj Budućnosti se zna - prvo mjesto u Drugoj ligi i plasman u elitni rang.

- Cilj nam je i prošle sezone bio ulazak u Prvu ligu, ali s obzirom na to da se klub tek osnovao zadovoljni smo rezultatom koji smo postigli. Možda bi bio i bolji da se liga odigrala do kraja, moramo da odigramo još jednu sezonu u drugoligaškom takmičenju. Želimo da stvorimo konkurentnu ekipu i uđemo u Prvu ligu.

Bilo je i promjena u sastavu.

- Većina ekipe je sačuvana, a doveli smo i nekoliko pojačanja. Golman Đurđevac se vratio, dosta će nam značiti. Priključilo nam se i nekoliko bekova, pa se nadam da ćemo biti bolji nego prošle godine i osvojiti prvu poziciju.

Problem koji stoji pred upravom i stručnim štabom Budućnosti je nešto na šta ne može da se utiče.

- Koliko imam informacije, pitanje je da li će se Druga liga i održati, jer nema dovoljnog broja klubova. Berane i Brskovo ušli u Prvu ligu, zato sad i nemam ideju ko bi mogao da nam bude glavni konkurent za ulazak u elitu - naglasio je Jablan.

Imamo velike talente, ali im nedostaje rad u klubovima

Jablan, nekadašnji golman Lovćena, bio je na kampu na Ivanovim Koritima, gdje se okupilo 45 dječaka rođenih od 2004. do 2007. godine.

- Ima interesantne djece, velikih talenata, ali smo konstatovali da im nedostaje veliki rad u klubovima, kako bi na reprezentativnim okupljanjima sve bilo mnogo bolje. Mogli bismo i lakše da radimo složenije stvari, a ne osnove rukometa - ističe 31-godišnji Cetinjanin.

Na Lovćenu se ozbiljno radilo, Draško Mrvaljević, Marko Martinović i Jablan su imali po četiri treninga dnevno, a dolazili su i predavači.

- Zadovoljni smo kako smo radili, imali smo odlične uslove na Lovćenu. Djeca su se ponašala profesionalno, iako su u tim godinama kada bi praktično trebalo da se igraju rukometa. Super su odradili posao, napredovali su i zadovoljni otišli sa kampa. I mi smo pošli zadovoljni, a nadam se da će Rukometni savez obezbijediti uslove da se ta djeca što češće okupljaju, kako bismo od njih očekivali A reprezentativce u budućnosti. Vježbali smo 3-2-1 i 5-1 zonu, kako bismo igrače od malih nogu pripremali za velika djela i seniorski nacionalni tim.

Pratite nas!

Najčitanije

  • Nedjeljno

  • Mjesečno

  • Sve