Koronavirus je promijenio život u Crnoj Gori, uticao je i na sport. Takmičenja su prekinuta, a sada i treninzi.

Sve ekipe su na prinudnom odmoru, kao i Rukometni klub Brskovo. U trenutku kada je Druga liga prekinuta, rukometaši iz Mojkovca bili su drugi (sa istim brojem bodova kao lider Berane 1949) sa devet pobjeda i porazom.

Povodom sveukupne situacije danas smo razgovarali sa trenerom ekipe iz Mojkovca, Goranom Stanišićem.

- Ukupna situacija u svijetu je teška. Svi gubimo, kriza je svjetska, sve nas je pogodio virus, ali moramo da ostanemo jaki i pozitivno da razmišljamo. Sportisti pokušavaju da održe kondiciju u kućnom ambijentu koji, mišljenja sam, nema veze sa rukometom. Izuzetno je teško, u ovakvim okolnostima, trenirati. Igrači nemaju dodira sa loptom, mogu da rade neke vježbe, koje nijesu baš ni preporučljive u tolikoj mjeri, jer bi preciznost mogla da se izgubi. Smatram da je sve ovo što pokušavamo kod kuće da radimo daleko od vrhunskog bavljenja sportom.

Stanišić smatra da je najbolje da se proglasi kraj Prve i Druge lige i da lideri Berane 1949 i Mojkovac, a to po svemu zaslužuju, od naredne sezone postanu prvoligaši.

- Zaslužujemo prvoligaški status. Mislim da bi na ovaj način rukomet puno dobio. Naš prijedlog bi bio da ove godine iz lige niko ne ispada, a da se Prva liga proširi sa osam na 10 ekipa. Zaista smatram da bi na ovaj način i ovakvom odlukom rukomet u Crnoj Gori dobio puno. Jer, kada imate jaku ligu imate i bazu za reprezentaciju. I dobro je kada igrač domaće lige ima kvalitetne utakmice.

Ekipe su dugo van zajedničkog rada, a da se ne pominje koliko su daleko od takmičenja.

- Suludo je nastavljati takmičenja. Zamislite da uvedete igrače u ritam utakmica srijeda i subota, a mjesec ili više su, praktično, bez aktivnosti. Bili bi izloženi povredama, a cilj je da svi budu zdravi i u stanju da mogu i dalje da se bave sportom. Bezbjednost i zdravlje je na prvom mjestu.

Stanišić je ponosan na klub.

- Napravili smo nešto da se ponosimo. Mislim da smo puno dobrih stvari uradili za klub. Vratili smo nekadašnje ime i nastavili tradiciju. Imamo ozbiljnu priču.

Osim prvog tima i mlađih kategorija klub ima i ekipu veterana koji učestvuju na raznim takmičenjima. I upravo su oni osnivači današnjeg kluba.

Pratite nas!