Koronavirus je promijenio život u Crnoj Gori, uticao je i na sport. Takmičenja su prekinuta, a sada i treninzi. Sve ekipe su na prinudnom odmoru, kao i Rukometni klub Jedinstvo. U trenutku kada je Prva liga prekinuta, rukometaši iz Bijelog Polja bili su peti na tabeli sa pet pobjeda i sedam poraza.

Povodom sveukupne situacije danas smo razgovarali sa trenerom ekipe iz Bijelog Polja - Radojem Lekićem.

- Najvažnije da se pridržavamo instrukcija, da budemo svi strpljivi, nađemo zanimaciju i u dogledno vrijeme vratimo se obavezama i normalnom načinu funkcionisanja - kazao je Lekić.

Rukometaši Jedinstva treniraju kod kuće.

- Momci rade koliko mogu u kućama i dvorištima. Ali, iskreno, ko nema bicikl ili traku, teško može da održi kondiciju. Kroz trbušnjake, sklekove čučnjeve, vježbama sa lastikom, mogu da održe tonus mišića, ali za ozbiljnije stvari, vrlo teško. Ali, naravno, sve ove vježbe mogu da pomognu u nekom dijelu za kondiciju.

Trener Jedinstva u kontaktu je sa igračima.

-  U kontaktu smo. Naš kondicioni trener Evelin Hasanović igračima šalje plan rada. Ali, ponoviću, jedno je kada je trener ispred tima i kada vidi i zna ko šta radi, a sad je sve ovo na nekom uzajamnom povjerenju. Mada, niko ne voli ,,suvi” trenig, znamo da igrači vole rad sa loptom, zbog čega je još teže.

Duga pauza i prije nego što će koronavirus zaustaviti sport, nikome nije prijala.

- Sve zavisi kada ćemo početi, kada će sve ovo stati. Kod nas su, inače, velike pauze. Prvi dio smo završili u decembru, a nastavili 1. marta. A onda da je sve ostalo kako treba, liga bi završila 6. maja, a neke ekipe krajem mjeseca zbog Kupa. Možda, ako bi se situacija smirila, ligu bi mogli da igramo u junu. Što da ne. Deset kola, sa vanrednim kolima, završili bi za mjesec. Ali, naravno, potrebno je svima vrijeme za pripremu, jer prijeti opasnost od povreda. Na nekoj svježini bi mogli svi da igramo, ali pitanje je kakav bi bio kvalitet.

 

Pratite nas!

Najčitanije

  • Nedjeljno

  • Mjesečno

  • Sve