Koronavirus je promijenio život u Crnoj Gori, uticao je i na sport. Takmičenja su prekinuta, a sada i treninzi. Sve ekipe su na prinudnom odmoru, kao i Rukometni klub Rudar. U trenutku kada je Prva liga prekinuta, rukometaši iz Pljevalja bili su četvrti na tabeli sa šest pobjeda i poraza.

Povodom sveukupne situacije danas smo razgovarali sa trenerom ekipe iz Pljevalja. Nedim Selmanović smatra da je situacija teška i da je potreban maksimalan oprez i disciplina kako bi se pobijedio koronavirus.

- Cio svijet je zatečen trenutnom situacijom, suočavamo se stvarima za koje niko bio spreman. U svim sferama zivota trenutno mora da se improvizuje, pa tako i u sportu. Što se tiče Rudara, igračima nismo dali plan i program rada osim neke savjete da čuvaju zdravlje i slušaju preporuke. Mislimo da su dovoljno odgovorni i savjesni da mogu sami organizovati trening kod kuće, koliko se može u takvim uslovima. Ne želimo nikoga da opterećujemo sa programima, jer situacija je sama po sebi psihološki teška i najvažnije je zadržati zdrav razum, pa neka radi svako ono što mu odgovara bile to vježbe, čitanje, gledanje TV-a...

Selmanović vjeruje da će se svijet izboriti i da će sport krenuti dalje.

- Nadamo se da ćemo se izboriti i sa ovim izazovom i da ćemo se brzo vratiti na ono staro.

 

Pratite nas!