U 11. kolu, Rudar je bio na pragu velikog brejka u Tivtu i pobjede nad Partizanom, ali je Marko Mudreša u posljednjem minutu odbranio dva šuta Aleksi Kneževiću i donio trijumf domaćinu (21:20).

Naredna runda donijela je novi derbi Pljevljacima i novu dramu - tim Nedima Selmanovića je golom Dragana Jelušića iz sedmerca u posljednjoj sekundi savladao lidera Komove 31:30, a jedan od heroja pobjede bio je upravo Knežević.

Igrač koji pokriva poziciju desnog krila je postigao pet golova iz isto toliko pokušaja, a posljednji koji je dao donio je domaćinu prvo izjednačenje nakon 1:1, jer je pogodio za 28:28 u 57. minutu.

Uzgred, bio je odličan i u odbrani, zbog čega je zaslužio priznanje našeg portala za igrača kola.

- U utakmicu smo ušli veoma motivisano, ali nismo započeli kako smo željeli. Imali smo tri brza isključenja, koja su dovela do zaostatka od pet golova. S obzirom na to da smo mlada ekipa, koncentracija je bila od presudnog značaja i zbog toga protivniku nismo dali da napravi ozbiljniju razliku - rekao je Knežević za MNErukomet.

Tim iz Andrijevice je vodio 55 minuta, ali Rudar nije odustajao i drugi put u sezoni je srušio tadašnjeg lidera, jer je u decembru bio bolji i od Lovćena.

- Na poluvremenu smo gubili 16:14, ali smo u nastavku odigrali mnogo bolje, odradili zadatke s treninga i uz podršku publike potpuno preokrenuli. Zahvaljujući i sreći smo osvojili dva važna boda i „zakuvali” borbu za titulu. Ne sumnjam da ćemo u Mini ligi biti ravnopravan rival svim ekipama na čelu tabele i da će prvenstvo biti neizvjesno do samog kraja - naglasio je Knežević.

Finiš iz „Ade” će se dugo pamtiti, jer su Komovi izjednačili nekoliko sekundi prije kraja 12. golom Vladana Kastratovića, ali je Zoran Elezović spriječio izvođenje sa centra. Zbog toga mu je pokazan crveni karton i penal, koji je iskoristio Nikšićanin Jelušić, uz sugrađanina Petra Erakovića i Mojkovčanina Harisa Suljevića jedini „stranac” u ekipi iz Pljevalja.

https://www.facebook.com/rkrudar.pljevlja.1/videos/619534715536556

- Imali smo sreće, koja nam je falila na prethodnim utakmicama - naglasilo je 19-godišnje krilo.

Pljevljaci će u Mini ligu za prvaka prenijeti četiri boda, a Lovćen, Komovi i Partizan bi najviše mogli da imaju osam. Jasno je da će najmlađi tim lige biti autsajder, ali to ne znači da ne može da se umiješa u borbu za šampionsku krunu.

- Prije početka sezone nismo imali velike ambicije, cilj nam je bio da opstanemo. Ali, kako je odmicala sezone, vidjeli smo da možemo da se nosimo sa svakim. Nadam se da ćemo u plej-ofu ostvariti važne pobjede makar kući, ako se „otvori” i da se borimo za titulu - zaključio je Knežević.

Pratite nas!

Najčitanije