Počeo je utakmicu kao treći golman i u nevjerovatnom obrtu sudbine postao najbolji igrač kola.

Njegovo ime je Marko Mudreša i heroj je derbija 11. runde Prve crnogorske lige.

Mladi, 19-godišnji Cetinjanin, donio je pobjedu Partizanu nad Rudarom (21:20) sa dva odbranjena zicera Aleksi Kneževiću u posljednjem minutu.

Jakov Sinđić, neprikosnoveni prvi čuvar mreže tima Ranka-Bane Popović, dobio je crveni karton već nakon minut igre, jer je pokušao da spriječi kontru.

Ušao je njegov prvi zamjenik, Ivan Čule, i odbranio svega dva od 13 šuteva, nakon čega je nekadašnji selektor na teren poslao svog sugrađanina.

On mu je na najbolji mogući način uzvratio povjerenje i sa 52,6 odsto odbrana (10 od 19) bio heroj.

- Očekivao sam da možda dobijem šansu, ali se iznenada desilo da ima  veliku minitažu. Gubili smo sve vrijeme, ali smo svi bili spremni psihički. Borili smo se za svaku loptu, bili smo svi kao jedan i uspjeli da dobijemo veoma važan meč - rekao je Mudreša za naš portal.

Čuvar mreže Tivćana ne želi da svoj učinak ističe u prvi plan.

- Najbitnije je da smo pobijedili, nije važno koliko sam imao odbrana.

Mudreša opisuje posljednji minut.

- Nepun minut prije kraja je isključen Marko Drašković, a Rudar je ima zicer sa krila koji sam odbranio. Krenuli smo u napad, ali smo izgubili loptu. Gosti su krenuli u kontru, ali sam i to odbranio.

Mladi golman je od ove sezone u Partizanu.

- Branio sam za Lovće, u Drugoj i nekoliko puta u Prvoj ligi, ali sam upisao Pomorski fakultet i prešao u Tivat. Super mi je ovdje, a nadam se i očekujem da ću dobiti još pansi. Svaki minut koji provedem na terenu hoću da iskoristim najbolje što mogu, da ugrabim svaku priliku koja mi se ukaže.

Partizan ima najveće ciljeve ove sezone - želi duplu krunu, baš kao i Komovi i Lovćen.

- Sad kad smo uspjeli da se domognemo finalnog turnira Kupa Crne Gore i obezbijedili Mini ligu za prvaka, normalno je da ciljamo oba pehara - zaključio je Mudreša.

Pratite nas!