Budva je ozbiljno počela da radi za drugi dio sezone. Bazični dio trener Brano Božović i igrači su završili, a brzo će naš prvoligaš u novu priču, jaču za kadetskog reprezentativca Luku Barjaktarovića.

- Ojačani smo na bekovskoj poziciji za Luku koji je stigao iz barskog Mornara, kao i za golmana Pešića. Bazični dio smo kompletno u Budvi odradili. Planiramo da odigramo prijteljske utakmice sa Ohridom, koji 3. februara dolazi kod nas, a onda i sa Lovćenom i još jednom ekipom iz okruženja - kazao je Božović.

Božović vidi šansu, sa pojačanjem iz Bara, sa novu odbranu i mogućnost da ekipa u nastavku izgleda bolje.

- Koliko vidim, imaćemo mogućnost da igramo još jednu odbranu  - ,,6-0“. Sa Lukom, koji je visok 196 cm , golmanom Pešićem, imaćemo i za tu odbranu materijala.

Budvani žele da sačuvaju prvoligaški status. Prvi dio sezone završili su sa tri pobjede i sedam poraza.

-  Bitno nam je i da kadetski reprezentativci dobiju šansu i minutažu za glavni cilj u avgustu na EP. Vjerujem da će i oni, kroz dobar rad, napredovati. Mi smo, inače, postavili cilj na početak sezone, a to je ostanak. Moramo biti strpljivi, dobro da radimo, poštujemo svakoga na terenu i odgovorimo zadacima. Imamo materijala da i ovaj cilj ostvarimo i da ujedno, kroz taj cilj, mladi dobiju šansu. Toga ću se pridržavati.

Trener Budvana vjeruje da će njegovi igrači sa više iskustva dočekati nastavak takmičenja.

- Neke utakmice smo gubili zbog neiskustva. Nadam se da ćemo drugi dio dočekati u iskusnijem ambijentu. Te neke situacije koje nijesmo rješavali na pravi način da ćemo ih bolje rješavati i ostvariti osnovni cilj.

Božović nam je i još neke stvari, vezane za klub i budućnost, ispričao.

- U procesu smo preuzimanja opštine i to ide svojim tokom. Nadam se da će se to ostvariti. Bićemo rasterećeni oko finansija. Prošle godine dobili smo 12 hiljada eura, koje nam nijesu ni za trećinu termina da pokrijemo. Ali, opština je pokazala veliku želju da nam pomogne. Imali smo dug prema Sportskom centru, koji se godinama vukao od 50 hiljada eura. Opština je to regulisala i u tom dijelu smo rasterećeni.

 

 

 

 

Pratite nas!