Kada neko pobijedi dvije od tri najbolje ekipe u ligi, ne bi trebalo da strepi za opstanak.

Ali, rukometaše Mornara 7 u preostala četiri kola regularnog toka i još šest u Mini ligi za opstanak čeka velika borba da sačuvaju mjesto u elitnom rangu.

Legendarni Stevo-Šiško Nikočević, koji je davne 1991. u dresu Proletera igrao finale Kupa evropskih šampiona sa Barselonom, a kasnije ostavio neizbrisiv trag u Lovćenu, ubijeđen je da će njegovi izabranici ispuniti cilj.

- Počeli smo pripreme sredinom mjeseca, mada nismo kompletni, jer pojedini igrači imaju privatne obaveze. Odigrali smo prijateljsku utakmicu sa Partizanom, koju smo izgubili, ali sam zadovoljan kako smo izgledali na terenu. Vidio se napredak - rekao je Nikočević.

Drugi dio sezone za Barane počinje 14. februara, kada u osmini finala Kupa Crne Gore gostuju Brskovu.

- Potrudićemo se da odigramo bar još jednu prijateljsku utakmicu do gostovanja u Mojkovcu. Igramo protiv iskusne ekipe i svaki rezultat je moguć. Nadam se da ćemo pobijediti i izboriti duel sa Lovćenom, koji bismo pokušali da iznenadimo i domognemo se finalnog turnira.

Barani su u paradoksalnoj situaciji - jedini su savladali Komove i Partizan, ali im te pobjede neće ništa značiti kada počne Mini liga za opstanak.

- U prvom kolu nastavka šampionata gostujemo Komovima, a onda dočekujemo Jedinstvo i Danilovgrad, što su nam najbitnije utakmice u sezoni. Duel sa Komovima, kao i u posljednjem kolu Rudarom, koji je po meni već obezbijedio Mini ligu za prvaka, biće nam samo trening, a ova dva meča će biti „na nož” - jasan je Nikočević.

Da sada počne Mini liga za opstanak, Barani bi imali samo dva boda, a mogli su da imaju mnogo više, čak i da konkurišu za najboljih četiri.

- Izgubili smo kući od Budvanske rivijere, ali mnogo više žalim zbog poraza u Bijelom Polju od Jedinstva. Iz izgubljene situacije došli smo do izjednačenja i u pretposljednjem minutu imali napad sa igračem više da povedemo. Naparvili smo grešku, nije ispoštovan dogovor i zbog toga smo psihički pali, što je dovelo do poraza od Rudara i Budve. Da nam se to nije desilo, siguran sam da bismo bili u plej-ofu. Trebalo nam je vremena da ponovo počnemo da vjerujemo u sebe.

Barani nisu dovodili pojačanja, ali su prvom timu pridodali dva igrača iz kadetske ekipe, koja dominira u svom uzrastu.

- Politika kluba je da igraju samo rukometaši iz Bara. Priključili smo prvom timu kadete Uroša Rakočevića i Danila Gvozdenovića, koji sa svojim vršnjacima imaju svih 10 pobjeda u Kadetskoj ligi - zaključio je Nikočević.

Pratite nas!